Pojntner: Jasno je zašto se "momci ne osećaju kao tim"

Podeli:
Getty Images/Lars Baron

Nekadašnji trener austrijskih skakača Aleksander Pojntner smatra da odgovornost za neuspehe Štefana Krafta i ekipe treba da snose njihovi aktuelni treneri.

Mogu samo da odmahnem glavom, žao mi je kada vidim koliko je Štefan Kraft bespomoćan„, istakao je Pojntner imenujući razloge zbog kojih je samopouzdanje Austrijanaca poljuljano.

Ne važe bilo kakvi izgovori jer je neko uspeo da jednog od najboljih svetskih skakača uznemiri i učini ga nesigurnim. To se, sa jedne strane, dogodilo zbog toga što je on morao medijima da objasni zašto su njegove kolege zakazale, iako je tokom turneje najvažnije da se skakači drže zajedno„, smatra Pojntner.

Kraft je aktuelni osvajač Kristalnog globusa i dvostruki svetski šampion, ali od početka sezone nije ostvario nijednu pobedu.

S druge strane, tvrdoglavo insistiranje na treniranju učinilo ga je nesigurnim, zbog toga što nije uspeo da izgradi sigurnost koja je potrebna pred sva velika takmičenja. Iznenadno zapažanje Hajnca Kutina da je došao kraj analizama zbog toga što je evidentno da se momci ‘više ne osećaju kao tim’ prekasno je došla. ‘Osećati se kao tim’ zahteva dugogodišnji koncept i ne dešava se od danas do sutra„, kritičan je Pojntner prema radu glavnog trenera austrijskog tima Hajnca Kutina.

Bez obzira na to, Pojntner je siguran da će ‘austrijski orlovi’ na predstojećim takmičenjima Četiri skakaonice u domovini imati više uspeha.

Skakaonice su već dugo poznate i neće biti pritiska„, zaključuje 47-godišnjak.

Novogodišnja turneja nastavlja se u četvrtak skokovima u Insbruku.