Šlirencauer i Kranjec propuštaju SP u letovima

Ski skokovi 15. jan. 201821:39 > 21:41
Podeli:
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Svetsko prvenstvo u ski letovima biće održano od četvrtka do nedelje u nemačkom Oberstdorfu, a na njemu neće učestvovati dvojica nekadašnjih šampiona – Gregor Šlirencauer i Robert Kranjec.

Šlirencauer, koji je titulu osvojio baš u Oberstdorfu pre dve godine, zauzeo je tek 38. mesto na letovima na Kulmu proteklog vikenda i nije izabran za austrijski tim zbog toga.

Trener Austrijanaca Hajnc Kutin selektirao je Štefana Krafta, Mihaela Hajbeka, Manuela Popingera, Klemensa Ajgnera i Florijana Altenburgera za takmičenje na letaonici Hajni-Klofer.

Kranjec, šampion u letovima iz 2012. godine i inače specijalista za tu disciplinu, ima velikih problema sa formom i od početka sezone nije osvojio nijedan bod u Svetskom kupu. Pored njega, u timu Slovenije neće biti ni Jurij Tepeš, koji je u prošlosti imao dobre rezultate u letovima.

Uz aktuelnog šampiona Petera Prevca i Jerneja Damjana, boje Slovenije će braniti Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol i Žiga Jelar. Za njih četvoricu predstojeće Svetsko prvenstvo će biti ujedno i debitantsko.