Nesloga u austrijskom timu posle loših rezultata na ZOI

Ski skokovi 20. feb 201813:40 > 15:40
Podeli:
Getty Image/Matej Divizna

Posle nedovoljno dobrog rezultata u Pjongčangu, neki austrijski skakači žale se na opremu i traže promene u trenerskom kadru, dok drugi podržavaju selektora.

Posle javne kritike koju je seletor austrijskog tima Hajnc Kutin uputio Gregoru Šlirencaueru i Manuelu Fetneru, Šlirencauer zahteva promene, a sa njim se složio i Štefan Kraft.

Moramo da krenemo iznova, da porazmislimo o opremi, ali i o vezovima i da napravimo detaljnu analizu. Svi smo mi uložili mnogo energije i drugačije smo zamišljali ishod“, istakao je Kraft.

Sa druge strane, Kutin smatra da oprema nije razlog slabih rezultata svojih „orlova“,

Nastavili smo da radimo skoro identično posle prošle sezone, došlo je do vrlo malih promena kada je oprema u pitanju, zbog čega to ne može da bude opravdanje. Vrlo smo dobro opremljeni i imali smo sjajnu brzinu“, istakao je Kutin, koji je na poziciji selektora 2014. godine nasledio Aleksandera Pojntnera.

On je svestan toga da će posle Pjongčanga verovatno biti govora o njegovom mogućem odlasku sa te funkcije.

Svakog dana se pitam da li smo sve uradili kao što je trebalo i da li vodimo ovaj tim na pravi način. Nisam neko ko će ishitreno da komentariše neke stvari. Ja imam mirniji način rešavanja problema i uvek pustim da prvo prenoći“, dodao je Kutin.

Dok relacija između Kutina i Šlirencauera deluje problematična, skakač Mihael Hajbek stao je u selektorovu odbranu.

Odlično funkcionišem sa Hajncom, dosta smo toga uradili u poslednje vreme. Ne bih želeo da odustanem od svog selektora sada“, istakao je Hajbek.

Koliko god se neki bunili i tražili promene, ili podržavali, zadnju reč ima predsednik Austrijskog skijaškog saveza Peter Šreksnadel, koji je istakao da Kutin ne ide nigde.

Kažem sada sasvim jasno da nećemo da otpustimo Hajnca Kutina“, zaključio je Šreksnadel.