Nemci pokorili Lahti, Poljacima nedovoljan Stoh

Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Nemački skakači trijumfovali su na prvom takmičenju Svetskog kupa posle Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu – timskom takmičenju u finskom Lahtiju.

Nemci su trijumfovali ukupnim skorom od 1.124,5 metra, a pobedu su im doneli Karl Gajger, Markus Ajsenbihler, Rihard Frajtag i Andreas Velinger.

Drugo mesto, sa nešto više od 11 bodova manje, zauzeli su poljski skakači, koji su u svojim redovima imali Kamila Stoha, koji je osvojio najviše bodova od svih takmičara. Uz njega su se u timu našli Maćiej Kot, Štefan Hula i David Kubacki.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Norvežani, koji su bili daleko od timova Nemačke i Poljske, a u direktnoj borbi su pobedili Austrijance. Bez šanse za pobedu praktično su ostali posle prvog skoka Danijela Andrea Tandea, koji je leteo tek do 101 metra. Srećom po njih, izvukli su ih Andreas Stjernen, Johan Andre Forfang i Robert Johanson.

Nemci su već posle prve serije bili sigurni u vođstvu, a sledili su ih Poljaci, Austrijanci, Japanci i Norvežani. U drugoj je norveški tim uspeo da se trgne, Tande je imao veoma dobar skok, pa su uspeli da preskoče Austrijance i Japance, koji su morali da se zadovolje četvrtim i petim mestom. Šesti su bili Slovenci, ispred timova Švajcarske i Rusije.

Takmičenje u Lahtiju se nastavlja u nedelju individualnim skokovima.