Forfang zablistao u Nižnjem Tagilu

Ski skokovi 1. dec. 201817:55 > 17:56
Podeli:
Jan Hetfleisch/Bongarts/Getty Images

Norveški ski skakač Johan Andre Forfang trijumfovao je na prvim skokovima u ruskom Nižnjem Tagilu u okviru Svetskog kupa.

Forfang je slavio ukupnim skorom od 264,4 boda, zahvaljujući skokovima od 135,5 i 129 metara. Norvežanin je u borbi za trijumf za samo 0,2 boda pobedio Pjotra Žilu iz Poljske, a njima dvojici se na podijumu pridružio Japanac Rjoju Kobajaši.

Upravo Kobajaši, koji je ove sezone ostvario već dva trijumfa, vodio je posle prve serije, ispred Žile i Forfanga. Iako je u nastavku imao bolji skok i ocene od skakača koji su se na kraju ispred njega, Japanac je zbog kompenzacije za vetar morao da se zadovolji tek trećom pozicijom.

Najbolju trojicu sledio je Štefan Laje iz Nemačke, ispred Austrijanca Štefana Krafta, još jednog Norvežanina Roberta Johansona i aktuelnog osvajača Kristalnog globusa Kamila Stoha. Među prvom desetoricom našli su se i Slovenac Timi Zajc, Halvor Egner Granerud iz Norveške i nemački skakač Karl Gajger.

Posle četiri individualna takmičenja, Kobajaši na čelu generalnog plasmana ima 320 bodova, a prate ga Stoh sa 226 i Žila sa 225.

Takmičenje u Nižnjem Tagilu se nastavlja u nedelju novim individualnim skokovima.