Kobajaši se vratio na pobednički put

Ski skokovi 2. dec. 201818:00 > 18:01
Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši ostvario je treću pobedu ove sezone, pošto je slavio na drugim individualnim skokovima u ruskom Nižnjem Tagilu.

Kobajaši je od početka sezone u Svetskom kupu upisao pet podijuma, a treći put se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. 22-godišnji Japanac je u nedelju do trijumfa došao skokovima od 132,5 i 133,5 metra, što mu je donelo skor od 273,1 metra.

Povezano

Drugo mesto, sa skoro 14 bodova zaostatka, zauzeo je pobednik subotnjih skokova Johan Andre Forfang iz Norveške. Njima dvojici se, kao i dan ranije, na podijumu pridružio Poljak Pjotr Žila, koji je u subotu za 0,2 boda ostao bez trijumfa.

Posle prve serije, Kobajaši je imao tri boda prednosti u odnosu na Forfanga, a sledio ih je Slovenac Domen Prevc. Žila je bio na desetoj poziciji, ali je sve nadoknadio u nastavku takmičenja, dok je Prevc skočio tek 116,5 metara i pao za 11 mesta u odnosu na prvu rundu. Forfang i Kobajaši su se rutinski zadržali na čelu, ali je japanski ski skakač povećao svoju prednost zahvaljujući sjajnom skoku.

Bolji od ostalih bio je Poljak Kamil Stoh, ispred Karla Gajgera iz Nemačke, Finca Alta Antija i norveškog skakača Andersa Fanemela. Prvu desetoricu kompletirali su domaći skakač Jevgenij Klimov, Norvežanin Robert Johanson i Markus Ajsenbihler iz Nemačke.

Kobajaši sada na čelu generalnog plasmana ima 320 bodova, a Žila ga sledi sa 285.

Svetski kup u konkurenciji ski skakača nastavlja se naredne nedelje u nemačkom Titize-Nojštatu.