Ajzenbihler osvetlao obraz Nemcima: Ovo je sjajno!

Ski skokovi 30. dec. 201819:44 > 20:07
Podeli:
Getty images/Stanko Gruden/Agence Zoom

Nemački ski skakači nisu iskoristili prednost domaćeg skijališta, te dobrim rezultatom na prvoj stanici turneje Četiri skakaonice u Oberstdorfu može da se pohvali samo Markus Ajzenbihler, kojem je pripala druga pozicija.

Ajzenbihler je započeo Novogodišnju turneju najboljim rezultatom karijere, što mu je donelo drugo mesto. Od njega je bio bolji samo Rjoju Kobajaši, sa 0,4 boda prednosti.

Ovo je sjajno. Nisam mislio da će proći ovako dobro„, istakao je 27-godišnjak, koji je pred 25.500 navijača izveo skokove od 133 i 129 metara, što mu je donelo ukupno 281,9 bodova.

Povezano

Ostali nemački Orlovi nadmetanje na prvoj stanici Novogodišnje turneje završili su ispod očekivanja.
Blagom favoritu nemačkog tima Karlu Gajgeru sa 262.9 bodova pripalo je 12. mesto, a odmah iza njega našao se Štefan Laje sa 260 bodova.

Rihard Frajtag, koji je prošle godine u Oberstdorfu bio drugi, ovog puta je tek 16.

Početak skoka kod mene trenutno ne funkcioniše kako treba, kao da skačem u prazno. Imam osećaj kao da se uvek prerano odrazim„, istakao je Frajtag.

Veliko razočaranje za Nemce su rezultati osvajača zlata na Zimskim olimpijskim igrama Pjongčangu u individualnim skokovima Andreasa Velingera i Severina Frojnda.

Moram prvo da procesuiram ovo što se desilo, nimalo nije bilo zabavno. Sam sam kriv zbog toga što sam pao na kraju„, istakao je Velinger, kojem je pripala 39. pozicija.

Vidno razočaran bio je i Severin Frojnd, iako se od njega posle povrede ligamenata i duge pauze nije očekivalo mnogo.

Veoma loš rezultat, šteta. Nisam priželjkivao ovakav dan„, istakao je 30-godišnji Frojnd posle osvajanja 36. mesta.

Frojnd je do pobede u Obestdorfu poslednji put došao 2015. godine.

Turneja Četiri skakaonice se nastavlja 31. decembra kvalifikacijama u Garmiš-Partenkirhenu, dok su dan kasnije finalne borbe u čuvenom nemačkom zimskom ski centru.