Peter i Domen Prevc odustali od Novogodišnje turneje

Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Pošto nisu prošli kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu, nekadašnji osvajač Novogodišnje turneje Peter Prevc i njegov mlađi brat Domen odlučili su da se vrate u Sloveniju, te ih nećemo gledati ni u Insbruku i Bišofshofenu.

Obojica su se vratila u domovinu da tamo treniraju. Neće se više takmičiti„, stoji u saopštenju Skijaškog saveza Slovenije.

Peter Prevc je na Tviteru objasnio razlog svog povlačenja: „Moji skokovi su bili toliko loši, da sam odlučio da otputujem kući„.

Peter, koji je Novogodišnju turneju u sezoni 2015/16 osvojio sa velikom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Nemca Severina Frojnda, kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu završio je na 61. mestu, dok je u Oberstdorfu bio 18.

Još više razoačaran bio je Domen Prevc, koji je krajem 2016. godine, tokom tri nedelje proslavio četiri trijumfa u Svetskom kupu, a od tada nijednom više nije došao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. 19-godišnjak ni u Oberstdorfu (51.), ni u Garmiš-Partenkirhenu (64.) nije se plasirao na zvanične skokove.

Crn dan za slovenačke ski skokove„, istakao je novi trener slovenačkom tima Goražd Bertoncelj.

Treći brat porodice Prevc, 22-godišnji Cene, u ovoj sezoni još nije učestvovao na internacionalnom takmičenju.

Skokovi u nemačkom ski centru na programu će biti od 14 časova.