Kobajaši: Želim da nastavim u istom ritmu

Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši zabeležio je drugi uzastopni trijumf na turneji Četiri skakaonice. Posle Oberstdorfa, on je trjumfovao i u Garmiš-Partenkirhenu.

Kobajaši je do šestog trijumfa ove sezone došao ukupnim skorom od 266,6 bodova zahvaljujući skokovima od 136,5 i 133 metara.

Povezano

Bio sam pomalo nervozan, ali sam dao sve od sebe. U Insbruku želim da učinim isto, da ponovom ovo što sam danas uradio“, kratko je prokomentarisao Kobajaši.

Nemac Markus Ajzenbihler ponovio je uspeh iz Oberstdorfa, te mu je posle skokova od 138 i 135 metara i 264.7 bodova u Gramišu ponovo pripalo drugo mesto.

Neverovatno sam srećan. Na kratko sam bio razočaran jer mi je izmakao trijumf koji sam toliko priželjkivao. Ali sada je radost prevagla“, istakao je Ajzenbihler.

Posle novog trijumfa, Kobajaši je povećao svoju prednost u borbi za ‚Zlatnog orla‘. Japanac ima 548,9 bodova, a prate ga Ajzenbihler sa 546,6 i Kubacki sa 526.

Kobajaši je prvi i u poretku Svetskog kupa sa 756 bodova, ispred Poljaka Pjotra Žile, koji je bio 11. u Garmišu, i Stoha sa 437.

Na Novogodišnjoj turneji sada sledi selidba u Austriju, gde najbolje skakače sveta čeka druga polovina takmičenja. U petak će ih ugostiti Insbruk, a u nedelju Bišofshofen.