Sneg odložio kvalifikacije u Bišofshofenu za nedelju

Podeli:
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Kvalifikacije pred poslednje takmičenje turneje Četiri skakaonice nisu mogle da budu održane po planu, pošto su ih snežne padavine odložile.

Po prvobitnom planu, ski skakače su kvalifikacije u Bišofshofenu čekale od 17 časova, međutim, nekoliko sati ranije je bilo evidentno da su male šanse da budu održane.

Organizatori su prvo kvalifikacije odložili za 18 časova, ali pod uslovom da sat vremena ranije trening bude održan po planu. Međutim, pošto padavine nisu stale, nije bilo drugog rešenja nego da se pomere za nedelju.

Po sadašnjem planu u nedelju će od 13.30 biti održan trening, sat vremena kasnije na programu će biti kvalifikacije, a glavno takmičenje od 17 časova. Međutim, pošto kvalifikacije nisu održane dan pre glavnih skokova, takmičenje u prvoj rundi neće izgledati kao na Novogodišnjoj turneji, pa će izostati dueli. Dalje će proći najboljih 30 skakača po rezultatu koji ostvare.

Na prva tri takmičenja ovogodišnjeg izdanja Četiri skakaonice slavio je Japanac Rjoju Kobajaši, koji pred Bišofshofen već ima ubedljivu prednost u borbi za ‚Zlatnog orla‘. Kobajaši vodi sa 815,9 bodova, ispred Nemca Markusa Ajzenbihlera sa 770,4 i Andreasa Stjernena iz Norveške sa 766,2.

Japanac je vodeći i u poretku Svetskog kupa sa 856 bodova, a prate ga Poljaci Pjotr Žila sa 509 i Kamil Stoh sa 482.