Kobajaši ne staje – slavio i u Val di Fjemeu

Ski skokovi 12. jan. 201918:47 > 18:50
Podeli:
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši ostvario je šestu uzastopnu pobedu, a devetu ove sezone, pošto je slavio prvog dana takmičenja u italijanskom Val di Fjemeu.

Kobajaši, koji je prošlog vikenda osvojio turneju Četiri skakaonice pobedivši na sva četiri takmičenja u okviru nje, do novog trijumfa je došao izuzetno ubedljivo.

Mladi Japanac je zahvaljujući skokovima od 135 i 136 metara ostvario skor od 315 bodova i za 26,5 bodova iza sebe je ostavio Davida Kubackog iz Poljske.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se aktuelni osvajač Svetskog kupa Kamil Stoh, koji je bio nešto manje od šest bodova iza svog sunarodnika.

Kobajaši je već posle prve serije imao ubedljivo vođstvo, a pratili su ga Kubacki i Austrijanac Štefan Kraft, dok je Stoh bio peti. Trostruki olimpijski šampion je skokom od 133,5 metra uspeo da napreduje, dok je Kraft podbacio, a Kubacki i Kobajaši su bili standardno izuzetno dobri.

Kraft je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, a sledili su ga Nemac Štefan Laje, Roman Kudelka iz Češke i Poljak Pjotr Žila. Najbolju desetoricu kompletirali su Austrijanac Manuel Fetner, Kilijan Pajer iz Švajcarske i slovenački skakač Anže Semenič.

Posle devete pobede Kobajaši je povećao već ubedljivu prednost u generalnom plasmanu. Japanac na čelu ima 1.056 bodova, a slede ga Žila sa 565 i Stoh sa 564.

Takmičenje u Val di Fjemeu se nastavlja u nedelju novim skokovima na velikoj skakaonici.