Gajger za oduševljenje domaćih navijača u Vilingenu

Ski skokovi 16. feb. 201918:41 > 18:43
Podeli:
Matt Roberts/Getty Images

Nemački skakač Karl Gajger trijumfovao je na prvim individualnim skokovima koji su u okviru Svetskog kupa ovog vikenda održani u Vilingenu.

Gajger je pred svojim navijačima došao do druge pobede ove sezone, a ujedno i karijere, ukupnim skorom od 311,1 boda. 25-godišnji Nemac je slavio zahvaljujući skokovima od 142 i 150,5 metara.

Povezano

Drugo mesto, sa četiri boda manje, zauzeo je aktuelni osvajač Svetskog kupa Kamil Stoh, dok se na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našao vodeći u generalnom plasmanu Rjoju Kobajaši.

Stoh je bio vodeći posle prve runde, ispred Kobajašija i Gajgera. U nastavku, nemački skakač je zasijao i imao je ubedljivo najbolji skok, kojem dvojica skakača koji su sledili nikako nisu mogli da priprete. Kobajaši je na kraju bio nešto više od dva boda iza Stoha.

Najbolju trojicu sledila su dvojica Poljaka Pjotr Žila i David Kubacki, ispred domaćeg skakača Riharda Frajtaga i Jevgenija Klimova iz Rusije. Među prvom desetoricom našli su se i Kilijan Pajer iz Švajcarske, Slovenac Timi Zajc i Johan Andre Forfang iz Norveške.

Kobajaši na čelu generalnog plasmana ima 1.520 bodova, a prate a Stoh sa 1.109 i Austrijanac Štefan Kraft, koji je zauzeo 11. mesto, sa 991.

Takmičenje u Vilingenu se nastavlja u nedelju novim individualnim skokovima.