Ajzenbihler: Jedan od mojih najjačih skokova, tresem se

Ski skokovi 23. feb. 201918:24 > 23:13
Podeli:
Getty Images/Lars Baron

Nemački ski skakači Markus Ajzenbihler i Karl Gajger nisu krili oduševljenje zbog osvojenog prvog i drugog mesta na velikoj skakaonici na Svetskom prvenstvu u Austriji.

Oduvek smo verovali u njegov potencijal. Kvalitet je tu. Ajzenbihler i Gajger su još u osvajanjem prvog i drugog mesta u kvalifikacijama pokazali šta su im ambicije„, istakao je selektor nemačkih skakača Verner Šuster u intervjuu za „ARD“. 

Povezano

Presrećan sam, osećam jak udar adrenalina, tresem se trenutno. Ovo je bio jedan od najjačih skokova u mojoj celoj karijeri. Sada sam svetski šampion, i dalje ne mogu da verujem„, istakao je Ajzenbihler.

Genijalno. Još u petak sam namirisao da bi ovo moglo da se dogodi„, kratak je Gajger.

Nemački ski skakači su nastavili da nižu uspehe koje su beležili proteklih godina. U Falunu 2015. i u Lahtiju 2017. došli su do barem jedne medalje u pojedinačnim takmičenjima. Andreas Velinger je prošle godine na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojio zlato na maloj i srebro na velikoj skakaonici, kao i srebro u timskom takmičenju.

Trenera Šustera posebno raduje činjenica da su njegovi skakači sada bili tako uspešni na čuvenoj skakaonici Begizel, te su pod njegovim patronatom prvi put došli do odličja u Insbruku.

U prošlosti Nemci nisu imali sreće na toj skakaonici u okviru Novogodišnje turneje – Rihard Frajtag i Severin Frojnd su doživeli padove, dok je Ajzenbihler ove godine ‘zakazao’ na trećem od četiri skoka.