Sramota za organizatore – predskakači spavali na podu

Ski skokovi 2. jan 20209:34 > 9:38
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Dok traje 68. Novogodišnja turneja četiri skakaonice, „iza kulisa” se uvek događaju neke zanimljive stvari.

Nažalost, događaji iz Garmišpartenkirhena, zabrinuli su mnoge učesnike ovog uvek spektakularnog takmičenja, a posebno Aleksandra Štekla, Austrijanca koji je već nekoliko godina prvi trener norveške reprezentacije.

Spolja sve izgleda savršeno, ali to je sve. Predskakači spavaju po hotelskim hodnicima, za male ekipe spremni su kontejneri. To me nikako ne raduje, gospodine predsedniče”, napisao je na „tviteru” jedan od najboljih stručnjaka u ovom sportu.

I zaista. Organizatori takmičenja u Garmišpartenkirhenu imali su mnogo problema sa smeštajem takmičara. Norveški tabloid VG izveštava da je jedan od predskakača iz njihove zemlje, Ole Hening Holt, morao da spava u hodniku, a da su gosti hotela, kako bi prošli „pored njega”, morali ipak da ga preskaču.

To je skandal i to nije profesionalno”, dodao je na kraju Štekl.

Teškoće prilikom smeštaja imali su i poljski i švajcarski reprezentativci.

Ja sam jednostavna osoba. Ako je toplo, suvo i prilično čisto oko mene, nije problem da spavam na podu, ali, mislim da to nije dobro. Ovde sam došao da odradim posao i sve bi trebalo da bude normalno”, rekao je mladi Holt za VG.

Štekl se složio sa mišljenjem mladog takmičara.

Niko neće da sluša i da se zanima predskakačima. A bez njih ne možemo skakati. Oni bi morali da imaju jednak tretman našem.

Na kraju su se oglasili organizatori i odgovorili na Šteklov „tvit”.

Sportiste ne bismo smeli tako da tretiramo. Moraćemo da se pobošljamo. Izvinjavamo se, tako nešto više ne bi smelo da se dogodi”, napisao je Ingo Jensen, „pres-ataše” organizacionog odbora u Garmišu.

Ako je takmičarima za utehu, skakački karavan od danas je u Austriji. Prvo će se zaustaviti u Insbruku. Kvalifikacije su na programu u petak, a takmičenje na „Bergizel” skakaonici u subotu. Nedelja je dan za kvaifikacije u Bišofshofenu, a ponedeljak, 6. januara, sledi veliko finale.