Žila na Kulmu prekinuo sedmogodišnji post, Zajc drugi

Ski skokovi 15. feb. 202013:35 > 13:37
Podeli:
Matt Roberts/Getty Images

Poljski ski skakač Pjotr Žila trijumfovao je na prvim letovima sezone koji su u okviru Svetskog kupa održani na letaonici Kulm u Austriji.

Žila je tako došao do prve pobede još od marta 2013. godine, a svoje druge u karijeri, ukupnim skorom od 418,5 bodova, zahvaljujući letovima od 225,5 i 219,5 metara.

Drugo mesto, sa samo 0,3 boda manje, zauzeo je Slovenac Timi Zajc, dok je treći bio miljenik domaće publike Štefan Kraft.

Posle prve serije vodio je Nemac Kar Gajger, zahvaljujući sjajnom letu od 230 metara, a pratili su ga Kraft i Žila, dok je Zajc bio četvrti. U drugoj seriji je bilo izuzetno neizvesno, na rezultate je uticala kompenzacija zbog vetra, zahvaljujući kojoj se i Žila našao ispred Zajca, dok su Gajger i trenutno vodeći u generalnom plasmanu imali znatno kraće letove.

Gajger je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Davida Kubackog iz Poljske, Finca Antija Alta i još jednog poljskog skakača Kamila Stoha. Najbolju desetoricu kompletirali su Robert Johanson, Rjoju Kobajaši i Marijus Lindvik.

Kraft na čelu poretka Svetskog kupa ima 1.173 boda, a prate ga Gajger sa 1.095 i Kubacki sa 985.

Takmičenje na Kulmu nastavlja se u nedelju drugim individualnim letovima.