Granerud u seriji bez kraja, Pavlovčič na koti dva

REUTERS/Wolfgang Rattay

Ubedljivo ili tesno, Halvor Egner Granerud na kraju uvek pobedi u skijaškim skokovima u ovoj sezoni. Tako je bilo i Kligentalu, gde je lider u Svetskom kupu za 0,7 poena slavio ispred Slovenca Bora Pavlovčiča.

Prva serija je bila izuzetno izjednačena. Vodio je Nemac Markus Ajzenbihler sa samo 0,9 poena prednosti ispred Graneruda. Treći je bio Japanac Sato sa minusom od 1,6 poena u odnosu na vodećeg. Pavlovčič je iako sa jednim od najdužih skokova (140 metara) zauzimao šestu poziciju.

povezane vesti

Rasplet u finalu je počeo upravo skokom Pavlovčiča. Doleteo je na 146, što je najduži skok dan. Zaseo je na prvo mesto. Nisu uspeli da ga prestignu ni Johanson ni Stoh ni Kubacki. Ipak Granerud jeste. Norvežanin je imao daljinu od 140,5 metara, ali mnogo nepovoljnije uslove i za manje od poena zauzeo je prvo mesto.

Čekao se samo Ajzenbihler, koji se zaustavio na 141,5 metara, što je bilo dovoljno za treću poziciju. Imao je minus od 2,8 poena u odnosu na Graneruda. Norvežaninu je ovo bila deseta pobeda u sezoni, dok je Pavlovčič ostvario najbolji plasman u karijeri. Slovenac je juče na istom mestu osvojio treće mesto.

U generalnom plasmanu Granerud je praktično obezbedio titulu. Trenutno ima 1506 bodova. Drugi je Nemac Ajzenbihler sa 1037, dok je na poziciji tri Kamil Stoh sa 887 poena.

Komentari

Vaš komentar