Skijaško trčanje: Pelegrino najbrži u Val Musteru

Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Trijumfom Italijana Federika Pelegrina u muškoj i Šveđanke Lin Svan u konkurenciji dama okončano je takmičenje u sprintu u okviru Svetskog kupa u Val Musteru.

Pelegrini je do 16. trijumfa u karijeri, a trećeg u sezoni stigao ispred Rusa Bolšunova, dok je na trećem mestu trku okončao Francuz Rišar Žuv. U generalnom plasmanu ubedljivo vodi Bolšunov sa 558 bodova, ispred Pelegrina (326) i Norvežanina Kleba (296). Treba reći da su Norvežani privremeno odustali od učešća na takmičenjima Svetskog kupa zbog straha od koronavirusa.

povezane vesti

Lin Svan je odmah na startu odlučujuće trke izbila na čelo. Nije dopustila rivalkama da je ugroze i stigla je do trijumfa. Šveđanki je to bila peta pobeda u karijeri. Druga je bila Amerikanka Džesi Digins, dok se na na najnižu stepenicu postolja popela Frida Karslon. Lampič je kao druga ušla u cilj, ali je kasnije pomerena na šesto mesto jer je oborila Nadin Fendrih.

U generalnom plasmanu vodi Amerikanka Rosi Brenan sa 417 poena, ispred Ruskinja Sorine (362) i Neprajeve (325).

Već u subotu su na programu nove trke u Val Musteru. Muškarci se takmiče na 15, a dame na 10 kilometara klasičnim stilom. U pitanju je masovni start.

Komentari

Vaš komentar