Slalomi iz Kicbila premešteni u Flahau

Podeli:
Flahau staza
Getty Images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Dva muška slaloma u subotu i nedelju održaće se u Flahau, nakon što je u sredu austrijski Kicbil otkazao te trke Svetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije, saopštio je FIS.

Flahau je poslednji put bio domaćin muškog slaloma pre malo manje od deset godina, a trku održanu 21. decembra 2011. godine dobio je hrvatski as Ivica Kostelić.

U austrijskom Flahau u utorak je održan ženski noćni slalom, pa je sva infrastruktura potrebna za trke već spremna.

U Kicbilu je trebalo da se održe dva slaloma, jedan originalni i jedan koji bi predstavljao nadoknadu otkazanog Vengena.

Ipak, guverner oblasti u kojoj se nalazi jedno od najčuvenijih skijališta sveta, Ginter Plater je u dogovoru sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcem odlučio da otkaže trke zbog 17 slučajeva zaraze mutiranim, engleskim sojem koronavirusa u obližnjem Johbergu. U celoj regiji oko Kicbila vlasti su započele sa novim testiranjima. Čuvene trke Lauberhorn u Vengenu otkazane su radi pandemije koronavirusa još prošle godine, a umesto Švajcaraca trke su želeli da nadomeste organizatori u Kicbilu.

Ukoliko ne bude povećanog broja zaraženih, Austrijanci će u Kicbilu ipak održati svoj tradicionalni „Hanenkam” sledećeg vikenda.

Tada bi se nadoknadio i odloženi spust iz Vengena.

Komentari

Vaš komentar