Srbija sa osam takmičara na SP u nordijskim disciplinama

Podeli:
Kros-kantri reprezentacija Srbije
Foto: Skijaški Savez Srbije

Reprezentacija Srbije u kros-kantriju doputovala je u Obersdorf na Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama, koje traje od 24. februara do 7. marta.

Nakon dobrih rezultata na trkama Balkan kupa i pojavljivanja u Svetskom kupu u Davosu, Ruki i Drezdenu, najbolji srpski takmičari spremni su da na najvećem ovogodišnjem takmičenju zabeleže dobre plasmane.

Reprezentaciju Srbije u Nemačkoj čine Anja Ilić (22), članica SK Zvezda sa Zlatibora i Maida Drndić (21) iz SK Pešter, koje će učestvovati u disciplinama sprint (klasičnim stilom), timski sprint i na distanci na 10 km slobodnim stilom.

Uz njih dve nastupiće i dve mlade devojke, rođene 2005. godine – Dženana Hodžić iz SK Revuša i Andrea Marković, još jedna članica SK Zvezda, koje će biti deo kvalifikacija na distanci i u sprintu.

Trening kros-kantri Svetsko prvenstvo
Reuters, Kai Pfaffenbach

Kod muškaraca ćemo takođe imati četiri takmičara. To su: Miloš Milosavljević (26) član SK Zvezda, u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 15 km distanca, zatim Rejhan Šmrković (30) iz SK Pešter u kvalifikacijama na 10 km, sprint klasika i tim sprint, te dvojica debitanata na velikim takmičenjima – Đorđe Paunović (16) iz SK Zvezda (2005), kao i Miloš Đorđević (18), član Sk Zlatibor. Obojica će učestvovati u disciplinama kvalifikacije na 10 km i sprint klasika.

Selektor nordijaca, Mina Ilić iznela je svoja očekivanja od ovog takmičenja.

U Nemačku na Svetsko prvenstvo došli smo sa osam takmičara, po četiri u obe konkurencije. Drago mi je da smo podmladili reprezentaciju i da ovde imamo troje nordijaca koji su rođeni 2005. godine. Na mladima je da uče i stiču nova iskustva, a kada je rezultat u pitanju najveća očekivanja su od ženskog tim sprinta. Naš tandem Ilić-Drndić je u ovoj sezoni već zabeležio dobre rezultate u ovoj disciplini, očekujem da to ponove i u Obersdorfu” – poručila je Mina Ilić.

Prva trka Svetskog prvenstva na programu je već u sredu, 24. februara, kvalifikacije na distanci.

Dan kasnije je sprint u obe konkurencije.

FIS Nordijsko Svetsko prvenstvo Obersdorf 2021
Reuters, Kai Pfaffenbach
Komentari

Vaš komentar