Svetski prvak u letovima pozitivan na koronavirus

Podeli:
Karl Gajger
Getty Images/Jurij Kodrun

Nemački skakač Karl Gajger, koji je u subotu postao svetski prvak u letovima na Planici, pozitivan je na koronavirus, poručili su iz nemačkog tabora.

Gajger će propustiti naredni vikend Svetskog kupa u Engelbergu. Razlog zaraze nije proslava zlatne medalje, ili rođenje deteta, već činjenica da je Gajger imao pozitivan test na Kovid-19 po dolasku u Nemačku.

U ovom trenutku se postavlja pitanje da li će Gajger nastupiti na Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice, koja počinje 28. decembra baš u Karlovom rodnom mestu, Obersdorfu.

Dobro sam, nemam ozbiljnijih simptoma. U karantinu sam, čekaju me sledeći testovi”, rekao je Gajger.

Pored zlatne medalje u individualnoj konkurenciji, Gajger se radovao i srebrnoj u ekipnom takmičenju. Zanimljivo, testiranja svih ostalih reprezentativaca Nemačke su bila negativna, što znači da će Nemci u Engelbergu nastupiti u najjačem sastavu, ako izuzmemo Gajgera. Ipak, moraće da sačekaju da im žiri takmičenja da zeleno svetlo.

Ipak, nije jasno kako je Gajger mogao da se zarazi koronavirusom. Nema informacija da je još neki takmičar, učesnik SP u letovima na Planici, pozitivan, kao i Nemac.

Komentari

Vaš komentar