Težak pad Nine Ortlib, povreda kolena i kraj sezone

Podeli:
Nina Ortlib
Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Austrijska skijašica Nina Ortlib doživela je težak pad i povredila desno koleno na prvom treningu spusta u švajcarskoj Kran Montani, gde će se od petka do nedelje najbolje svetske alpinke boriti za bodove u Svetskom kupu.

Malerozna 24-godišnjakinja morala je helikopterom da bude prebačena u bolnicu, pa je službeni trening prekinut na 45 minuta. Ćerka legendarnog Patrika Ortliba, olimpijskog pobednika iz Albervila ’92, prošle godine je baš u Kran Montani osvojila treće mesto na spustu za Svetski kup.

Najbolje vreme prvog treninga imala je vodeća spustašica sveta, Italijanka Sofija Gođa (1:29.83), druga je bila Švajcarkinja Korin Suter (+0.20), a treća još jedna italijanska skijašica – Elena Kurtoni (+0.35).

Elvedina Muzaferija iz Bosne i Hercegovine zabeležila je 38. vreme (1:33.24), a Nevena Ignjatović iz Srbije 52. (1:35.70).

Danas je na rasporedu drugi zvanični trening, a u petak, od 10 časova i prvi od dva spusta, koji će biti održani na stazi „Mon Lašo”. U nedelju, od 12 časova, na rasporedu je superveleslalom.

Komentari

Vaš komentar