Vjalbe: Završili smo sezonu – Klebo osvojio Svetski kup

Podeli:
Jelena Vjalbe
Copyright: xEmmixKorhonenx via Guliver

Nakon što je Elena Vjalbe, predsednik ruske kros-kantri Federacije danas saopštila vest da je za takmičare i takmičarke iz ove zemlje završena međunarodna sezona, postalo je jasno da će pobednik Svetskog kupa u kros-kantriju ponovo postati Norvežanin Johanes Hesflot Klebo.

U ženskoj konkurenciji, trenutno je vodeća Ruskinja Natalija Neprijajeva, koja ima 278 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Amerikanku Džesiku Digins. Ostaje samo da se vidi da li su do kraja sezone ostale četiri trke, ili će neko u poslednjem trenutku preuzeti organizaciju finala Svetskog kupa umesto ruskog Tjumena, pa bi se u tom slučaju održale još tri trke?

Tek, važno je napomenuti da je Svetska skijaška federacija (FIS) posle izjave Elene Vjalbe, suspendovala takmičare iz Rusije i Belorusije, nakon što je prethodno istrpela ogroman pritisak organizatora završnih takmičenja u Norveškoj i Švedskoj da to i učini.

Utisak je i da je odluka Vjalbe pomogla svima, osim naravno ruskim takmičarima, koji su želeli da učestvuju na poslednjim trkama Svetskog kupa.

„Međunarodna sezona za nas je završena. Učestvovaćemo na zakazanim takmičenjima u Rusiji, a da li ćemo organizovati još neke, odlučićemo posle razgovora sa našim Ministarstvom sporta“, izjavila je Vjalbe za RIA Novosti, nešto posle 12 časova po našem vremenu.

Komentari

Vaš komentar