Ilić razočarana odlukom: Nikad nisam bila u boljoj formi

Ex-Yu mix ZOI 22. jan 20221:21 > 01. feb 2022 11:261 komentar
GEPAxpictures/xM.xEngelbrecht via Guliver

Najbolja srpska nordijka Anja Ilić razočarana je što, odlukom Olimpijskog komiteta, neće učestvovati na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Srbiju će u Kini predstavljati samo dvoje takmičara – alpski skijaši Nevena Ignjatović (31) i Marko Vukićević (29).

Povezane vesti

To je najmanji broj sportista iz Srbije u istoriji Zimskih olimpijskih igara (2010 – 10 takmičara, 2014 – osam takmičara, 2018 – četiri takmičara) i najmanji broj sportista u Pekingu od svih zemalja regiona.

„Razočarana sam što neću biti deo najveće smotre svetskog sporta. Odluka je takva kakva je i moram je prihvatiti, ali ostaje velika žal što neću biti deo Olimpijskih igara u Pekingu. To je san svakog sportiste. Moraću da sanjam još četiri godine i da naporno radim na svojim performansama. Sve što je bilo do mene, uradila sam. Nikada nisam bila u boljoj formi, ali, nažalost, ni to nije bilo dovoljno za put u Kinu,“ istakala je Anja Ilić.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu „Ptičje gnezdo“, koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja letnjih Olimpijskih igara 2008. godine. Takmičenja će se održavati sve do 20. februara, kada će biti organizovana i ceremonija zatvaranja.

Komentari

Vaš komentar