Jedna od najboljih spustašica ne ide na ZOI zbog povrede

Vesti ZOI 25. jan. 202216:48 > 01. feb. 2022 11:32
Podeli:
Brizi Džonson
REUTERS/Sergei Belski-USA TODAY Sports

Američka skijašica, jedna od najboljih na svetu u spustu, Brizi Džonson neće nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu zbog povrede desnog kolena koju je doživela u petak na treningu.

„Uvek mi je bio sam da osvojim mali globus u spustu i da pobedim na Olimpijskim igrama. To što sam se našla u situaciji da sam odjednom tako daleko od tih snova i što sada razmišljam da nikada više neću biti tako blizu čini sve ovo još težim. Kada osetiš da si tako blizu jako je teško kada odjednom ostaneš bez svega“, rekla je Džonson.

Uspela je pred prethodne Zimske olimpijske igre da se oporavi nakon nekoliko povreda kolena i dođe do srebrne medalje u spustu u Pjongčangu. Zlato je osvojila Sofija Gođa koja se takođe povredila u nedelju i koja još uvek čeka detalje svih pregleda. Moguće je da ove godine na Igrama u spustu na kraju neće biti dve najbolje sa prethodnih.

Prošlog vikenda je Džonson odlučila da učestvuje na trci Svetskog kupa, prvoj od 19. decembra tek da bi se na treningu pred subotnju trku povredila toliko da je morala da odustane od puta u Peking.

Zimske olimpijske igre počinju 4. februara.

Komentari

Vaš komentar