„Nije fer kada od vas očekuju da budete savršeni“

Vesti ZOI 10. feb 202212:45 > 12:55
Kloi Kim
Patrick Smith, Getty Images

Američka snouborderka Kloi Ting nada se da će njena priča o osvajanju dva olimpijska zlata biti inspiracija mladim sportistima da nikada ne treba da odustaju.

Kim je u četvrtak postala prva snouborderka odbranila zlato u disciplini halfpajp, zahvaljujući impresivnoj prvoj vožnji za koju je dobila 94 boda.

Amerikanka je posle trijumfa pričala o pritisku sa kojim se suočila posle osvajanja zlatne medalje u Pjongčangu, kada je imala samo 17 godina. Istakla je da se njen život potpuno promenio kada se vratila u domovinu, te da je zbog toga bila bacila medalju, koju joj je potom vratio otac.

Vesti iz Pekinga:

„Nije fer kada od vas očekuju da budete savršeni. Ja nisam savršena ni u jednom smislu“, rekla je Kloi.

„Mislim da je sada najveći izazov za mene da budem otvorena i da se nadam da će jednog dana neka devojčica čuti moju priču i biti inspirisana da nastavi dalje, da ne odustaje. U redu je imati i loše dane. Srećna sam što mogu da pričam o svemu što sam doživela“.

Amerikanka je navela gimnastičarku Simon Bajls i teniserku Naomi Osaku kao uzore.

„Svi imaju neki mentalni problem. To nije lako prevazići. Ja sam o ovoj trci mislila celu noć. Stvarno je ponekad zeznuto. Ali uvek treba sebe staviti na prvo mesto. Pritisak je veliki, mnogi očekuju mnogo od vas, što nije normalno“.

Kim ističe da je uzbuđena zbog svega što budućnost donosi, ali da nije sigurna da će braniti titulu za četiri godine.

„Zaista ne znam na koliko ću još Igara da učestvujem. Zavisi kako se budem osećala psihički i fizički. Želim da uživam u snoubordu, nisam sigurna da to znači da se i dugo bavim ovim na ovako visokom nivou. Vi morate da shvatite da ovo nije lak sport. Zaista je težak. Znam da se čini lako kada ove dame izvode trikove, ali niko od vas ne bi mogao da uradi tako nešto. Moraću da dam prednost svom zdravlju, a onda idemo korak po korak“.

Komentari

Vaš komentar