No pain, no gain: Hanju ne odustaje od gala ceremonije

Vesti ZOI 15. feb 202217:50
Juzuru Hanju
REUTERS/Jonathan Ernst

Želeo je da uđe u istoriju i to ga je koštalo medalje na Olimpijskim igrama. Ali, dvostruki osvajač zlata na ZOI u umetničkom klizanju još nije u Pekingu rekao poslednju reč.

Iako je doživeo teško uganuće skočnog zgloba, Juzuru Hanju ne odstupa od želje, da i pored bolova, nastupi na završnoj gala ceremoniji zakazanoj za nedelju. Povredu je doživeo tokom takmičenja u kratkom programu kada je pokušao da izvede nešto što svet nikada nije video na zvaničnom nastupu – četvorostruki aksel. To ga je koštalo medalje, a slobodan nastup izveo je pod inijekcijama protiv bolova jer povlačenje nije bilo opcija.

Povezano

U utorak je, drugi dan zaredom, uspeo da trenira 35 minuta. Oni koji su imali sreću da gledaju njegov trening u utorak mogli su da vide četvorostruki tulup i četvorostruki Salšov, kao i bespreokrno izveden trostruki aksel.

„Znam da više nije takmičenje, ali Opera u Kini ima posebno značenje i zaista imam veliku želju da prikažem ovaj nastup ovde. Noga i dalje boli, znam šta će ljudi reći – popij lekove i uživaj“, rekao je kratko Hanju posle treninga.

Njegov plan je da na gala ceremoniji izvede nastup iz sezone 2014715 uz muziku iz Fantoma iz opere.

Komentari

Vaš komentar