Šampionka sa naslovne strane: Ništa nije poklonjeno

Vesti ZOI 18. feb 202213:25 > 14:55
Podeli:
Ajlin Gu
Ezra Shaw, Getty Images

Kineska akrobatska skijašica Ajlin Gu Ajling bez sumnje je jedna od najvećih zvezdi Olimpijskih igara. Tinejdžerka je u Pekingu osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju, a ističe da još nije svesna svega što je učinila.

Ajlin je ispisala istoriju sa samo 18 godina, pošto je postala prva takmičarka u fristajl skijanju koja je osvojila tri medalje na jednim Igrama.

Prvo se okitila zlatom u disciplini big-er, potom je uzela srebro u sloupstajlu, a onda najbolja bila i u halfpajpu.

Povezane vesti

„Ne mogu da verujem. Kada pogledam, dvostruka sam olimpijska šampionka, trostruka osvajačica medalja, najmlađa takmičarka koja je uzela zlato… Svi ti rekordi i titule, ne mogu da verujem da pripadaju meni. Da sam to ja, da sam uradila sve to. Izuzetno sam srećna i počastvovana, ponosna sam“, rekla je Gu.

Priznaje da je pred takmičenje u halfpajpu osećala veliki pritisak.

„Znala sam da se od mene očekuje pobeda, ali mnogo je neverovatnih žena i devojaka koje se takmiče. Ništa nije poklonjeno. Nisam došla ovde znajući 100 odsto da ću da pobedim. Naravno, to je bio moj cilj, ali ništa nije zagarantovano. Osećam se fantastično sada. Uradila sam mnogo toga, ali osećam da je moj mozak moja najveća prednost, jer sam uspela sve što se dešavalo da okrenem u svoju korist“.

Mlada šampionka ističe da joj je u svemu mnogo pomogla majka Gu Jan.

„Moja mama i ja provodimo dosta vremena zajedno, mnogo razgovaram sa njom. Ona me poznaje dobro, zna šta u kom momentu želim da čujem“.

Zbog majke je devojka rođena u San Francisku odlučila da skija pod zastavom Kine.

„Odabrala sam da skijam za Kinu jer postoji šansa da sa ovim sportom upoznam ljude koji ranije nisu ni čuli za njega. Ispunila sam svoj cilj. I to me čini neizmerno ponosnom“.

Ajlin je već uspela da zaradi ogromne sume novca, uglavnom baveći se modelingom.

„Ja sam još tinejdžerka, želim samo da učinim ovaj svet boljim. I da se zabavljam dok to radim. Nadam se da ću inspirisati malde devojke da čine isto“, zaključila je Gu.

Komentari

Vaš komentar