Tandrevold završila učešće u Pekingu

REUTERS/Athit Perawongmetha

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold neće više učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je u nedelju u poteri kolabirala po ulasku u cilj.

Za 25-godišnjakinju koja je u prošlosti već imala problema sa srcem to znači da neće moći da pomogne drugaricama iz reprezentacije u sredu, kad je na rasporedu trka ženskih štafeta, u kojoj su Norvežanke glavne favoritkinje za zlato.

povezane vesti

Odlazim u Norevšku, jer mi dalje učešće na ovim Igrama nije dopušteno“ izjavila je Tandrevold na konferenciji za medije u ponedjeljak „Želela sam da startujem. Ne želim ništa više od toga nego da trčim štafetnu trku, ali zdravlje je važnije. Ovo je teška odluka, ali još uvek su mi samo 25 i nadam se da je preda mnom još mnogo godina u ovom sportu“

U sredu će je zameniti Karoline Knoten koja će se pridružiti Marte Olsbu Rojseland, Tiril Ekof i Idi Lien.

Sad se dobro osećam. Mislim da sam išla preko granice u teškoj trci i na velikoj nadmorskoj visini, Pošto sam imala problema sa srcem u karijeri, moram da budem oprezna i sve dobro ispitam“ zaključila je 25-godišnja Norvežanka.

Doktor norveške reprezentacije Lars Kolsrud je pojasnio situaciju.

Odluka je lekara da Ingrid ne sme više da se takmiči. Želimo da je vratimo kući, odvedemo na pregled i vidimo šta možemo da napravimo kako se ovako nešto više ne bi ponovilo“

Komentari

Vaš komentar