Barna u finalu, evropski rekord čudesnog Popovićija

Plivanje 12. avg 202218:53 > 20:02
Podeli:
FOTO: PSS/David Damnjanović

Andrej Barna se plasirao u finale na 100 slobodno na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Srpski as je u prvoj polufinalnoj grupi plivao 48,21, što mu je donelo četvrto mesto. Na kraju je sa šestim rezultatom ušao u odlučujuću trku, koja je na programu u subotu u 18.22 časova.

povezane vesti

Dosta dobra trka. Možda sam malo rezervisano krenuo u prvih 50 metara i tu je eventualno najveći prostor za napredak u rezultatskom smislu za finale. Već sam rekao najvažnije je da prođem među osam, u odlučujućoj trci je sve otvoreno- istakao je Barna posle trke.

Barni je ovo prvo finale na najvećim takmičenjima. Do sada je bio deveti na svetskom, deveti na evropskom prvenstvu i deseti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Junak dana je neverovatni 18 – godišnji Rumun David Popovići, koji je u drugoj grupi plivao 46,98. Oborio je evropski rekord Klimenta Kolesnikova, koji je iznosio 47,11. Prišao je na samo sedam stotinki najboljem planetarnom rezultatu u istoriji, koji je pre 13 godina na istom mestu postavio Brazilac Sijelo Filjo.

Pored Barne i Popovićija u finalu će plivati Mađari Milak i Nemet, Italijani Miresi i Zazeri, Britanac Tom Din i Francuz Gruse.

Komentari

Vaš komentar