Beretić za SK: Odličan rad na Košutnjaku

Podeli:
Foto: Vladimir Todorović

Plivačka reprezentacija Srbije završila je pripreme na Košutnjaku. Pod nadzorom selektora Igora Beretića i saveznih trenera radilo je 26 plivača.

Urađeno je gotovo sve što smo planirali. Imali smo odlične uslove, skoro svaki dan po dva treninga dnevno. Ovo okupljanje na početku godine je praktično postala praksa. Dobro je što su naši najtalentovaniji plivači imali mogućnost da budu u istom bazenu sa najboljim reprezentativcima“, istakao je Beretić.

povezane vesti

Od takmičara, koji imaju normu za Olimpijske igre na Košutnjaku su radili Velimir Stjepanović i Čaba Silađi. Anja Crevar je trenutno u Španiji, dok je Vuk Čelić na Masters studijama u Las Vegasu.

Silađi i Stjepanović su  primer profesionalizma. Obojica su maksimalno ozbiljno odradili ovu prvu fazu bazičnih priprema. Velja je imao malih problema sa povredom, ali ništa što bi ga sprečilo da odradi ono što je predviđeno“, kaže Beretić.

Olimpijske igre su još uvek „u magli“ zbog neizvesne situacija sa koronavirusom. Prvo veliko takmičenje u ovoj godini trebale bi da budu Evropsko prvenstvo u maju u Budimpešti.

Mi se spremamo kao da će se sva takmičenja održati po planu. Trudićemo se da i za Mađarsku i za Japan, plivači budu u najboljoj mogućoj formu. To je do nas, na ostale stvari ne možemo da utičemo“, istakao je Beretić.

Pored Stjepanovića i Silađija na pripremama su bili: Uroš Nikolić, Đurđe Matić, Boris Lačanski, Milica Opačić, Đorđe Dragojlović i Boško Adžić (seniori), Bratislav Pešić, Đorđe Zečević, Marko Vujin, Mihajlo Gašić, Danilo Banjac, Nemanja Živković, Dimitrije Marković, Nikola Koltin, Nina Stanisavljević, Tanja Popović, Sara Svorcan, Jana Marković, Anja Kaljević, Helena Lalković, Tea Ćulibrk, Uroš Živković, Martina Bukvić, Ognjen Kovačević (juniori).

Pored Beretića sa plivačima su radili treneri Sebastijan Higl, Dušan Veličković, Bojan Počuča i Nikola Barac.

Komentari

Vaš komentar