Čabin ugao: Italijani srušili Amere, počela smena generacija

Plivanje 25. jun 202220:27 > 20:29
Podeli:
FOTO: OKS

Čaba Silađi, jedan od najboljih plivača Srbije svih vremena, četvorostruki olimpijac i vlasnik svih državnih rekorda u prsnom stilu, tokom trajanja Svetskog prvenstva u Budimpešti imaće za sajt Sport kluba svoj svakodnevni osvrt na dešavanja u Dunav Areni.

Za mene je poslednji dan obeležila pobeda italijanske muške štafete 4 x 100 mešovito. Dobili su Amere i napravili senzaciju. Jasno je da Amerikancima falio Dresel, ali bez obzira veliki trijumf.

povezane vesti

Paltrinijeri je iz spoljašnje staze napadao svetski rekord na 1.500 slobodno i bežao od Amerikanca Finka koji sjajno vraća poslednjih 100 metara.Odlična mu je bila taktika, ali je Sunovih 53 sekunde u poslednjoj stotki neverovatno brzo pa je rekord bio na kraju predaleko.

Povratak Rute Melutite na tron je takođe senzacija, jer je bila suspendovana zbog propuštenih doping kontrola, a izjavila je i da je napustila plivanje. Sve je dosta sumnjivo, ali je povratak je povratak. Bilo je ranije u ovoj disciplini i žena sa pozitivnim doping dosijeom na postolju.

Sjostrom je opravdala ulogu favorita na 50 slobodno, ali je drugoplasirana Poljakinja Vasik sa 30 godina osvajanjem srebra ostvarila rezultat karijere.

Na 400 mešovito kod žena odlična trka dve mlade plivačice. Mekintoš je na kraju slavila juniorskim svetskim rekordom. Hosu jedina Evropljanka u finalu, a mnogo njih preko 4:40 govori koliko je bilo slabo svetsko u ovoj disciplini.

Moj zaključak je da je ovo bilo jako čudno svetsko prvenstvo. U više od 50 posto disciplina rezultati su bili slabiji od očekivanih. Ipak pojedinci su svojim ostvarenjima nadjačali taj utisak. Dobili smo i nove buduće zvezde poput Čekona, Popovićija, Mekintoš. Izgleda da dolazi smena generacija i to je naravno normalno“

Komentari

Vaš komentar