Felps: Neće biti svetskih rekorda u Tokiju

Ostali sportovi - Ostalo 11. dec. 202020:382 komentara
Podeli:
Al Bello/Getty Images

Najtrofejniji sportista u istoriji olimpizma Majkl Felps komentarisao je predstojeće Olimpijske igre u Tokiju i izjavio da usled pandemije koronavirusa ne očekuje da u plivačkim disciplinama vidi postavljanje svetskih rekorda.

Iskreno, mislim da će odlaganje Igara predstavljati veći problem nego što se čini. Najbolji među najboljima će plivati brzo, ali svetski rekordi? Ne bih rekao… Sa svim zatvaranjem bazena, neko će morati da bude prokleto savršen tokom ostatka pripremnog perioda da bi imao šansu za svetski rekord“, izjavio je 35-godišnji Majkl Felps.

Mentalni pristup plivanju će biti u velikoj meri narušen pandemijom. Neki neće moći to lako da prebrode. Svi insistiraju na fizičkom stanju, ali naše mentalno i psihičko zdravlje treba da se tretira na istovetan način“, dodao je legendarni američki plivač.

„Metak iz Baltimora“ je posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, na kojima je nostio zastavu SAD tokom ceremonije otvaranja, objavio da će se povući iz aktivnog bavljenja plivanjem. Prethodno je učestvujući na pet Igara osvojio neverovatne 23 medalje, po čemu je najuspešniji u istoriji najveće svetske sportske manifestacije.

Komentari

Vaš komentar