Lana Pudar osvojila zlato na 200m delfin na EP u Rimu!

Plivanje 17. avg 202218:25 > 18:476 komentara
Podeli:
Lana Pudar
Reuters/Antonio Bronic

Lana Pudar osvojila drugu medalju na Evropskom prvenstvu!

Bosanskohercegovačka plivačica, šesnaestogodišnja Lana Pudar zabeležila je novi veliki uspeh! Pudar je u trci na 200 metara delfin osvojila zlatnu medalju!

Lana Pudar stigla je u sredu do zlatne medalje u trci na 200 metara delfin stilom na Evropskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Rimu!

Lana je trku završila u vremenu 2:06.81.

Drugo mesto pripalo je Dankinji Heleni Rosenadal Bah koja je kasnila 0.49 sekundi, a treća je bila Italijanka Ilarija Kusinato koja je imala 0.96 sekundi zaostatka u odnosu na Pudar.

Lani je ovo druga medalja na ovogodišnjem šampionatu nakon bronze na 100 metara delfin.

Pudar ima bronzu sa Svetskog prvenstva na 200 metara delfin osvojenu prošle godine, inače je juniorska šampionka na 50 i 200 metara delfin.

Pulen trenera Gorana Grahovca pripremala se u Trebinju pred odlazak u Rim gde je zabeležila velike uspehe.

U trci na 50 metara slobodnim stilom, zlatom se u sredu okitio Britanac Benjamin Praud koji je trku završio za 21.58 sekundi. Drugo mesto zauzeo je Italijan Leonardo Deplano, a bronza je pripala Grku Kristianu Gkolemeevu.

U ženskoj trci na 50 metara prsno, u vremenu 29.59 sekundi, zlato je osvojila Litvanka Ruta Meilutije, Italijanki Benedeti Pilato, a bronzu je osvojila Britanka Imodžen Klark.

Šampion Evrope na 100 metara prsno je Italijan Tomas Ćekon koji je trku završio za 52.21 sekundu. Grk Apostolos Kristou bio je srebrni, a bronza je pripala Francuzu Johanu Ndoje Broaru.

Komentari

Vaš komentar