Miks štafeta u finalu EP, Barni rekord na 50 slobodno

Podeli:
FOTO: Lična arhiva Andrej Barna

Miks štafeta Srbije na 4 x 100 slobodno (dva muškarca i dve žene) plasirala se u finale na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Velimir Stjepanović, Andej Barna, Tanja Popović i Nina Stanisavljević do cilja su stigli za 3:28,19 i kao šesti prošli u odlučujuću trku, koja je na program u subotu popodne. Pored srpskog tima u finalu će plivati ekipe Italije, Poljske, Holandije, Velike Britanije, Mađarske, Danske I Švedske.

povezane vesti

Andrej Barna je postavio rekord Srbije na 50 slobodno. U rasplivavanju za polufinale plivao je 22,14 i za sedam stotinki nadmašio ličnu i srspku granicu snova. To mu nažalost nije bilo dovoljno za polufinale, jer ga je u direktnom dvoboju dobio Austrijanac Gigler sa 22,05. U kvalifikacijama je Barna plivao 22,27.

Odličan je bio i Nikola Aćin, koji je u istoj disciplini popravio lični rekord za skoro pola sekunde. Do cilja je mladi Zrenjaninca stigao za 22,51, što mu je donelo plasman na 30. mesto.

Ivan Lenđer je 100 delfin isplivao za 54,52 sekunde, što mu je donelo 52. mesto. Za polufinale je trebalo da se ostvari vreme 52,28.

Komentari

Vaš komentar