Najbolje iz Srbije na Dorćolu

Plivanje 16. dec. 202011:001 komentar
Podeli:
Foto: Vladimir Todorović

Prvenstvo Srbije za seniore, juniore i kadete održaće se od 17. do 20. decembra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu. Biće to jedini državni šampionat u godini, u kojoj je najveći broj plivačkih takmičenja otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Startna lista pokazuje da će na Dorćolu biti sve najbolje što srpsko plivanje ima u ovom trenutku. Izuzetak su samo olimpijac Vuk Čelić, koji se trenutno nalazi na Master strudija u Las Vegasu i Uroš Nikolić, koji je odlučio da preskoči ovo takmičenje.

povezane vesti

Najzvučnija imena su Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope, Čaba Silađi, najbolji prsaš Srbije svih vremena i Anja Crevar, najboja srpska plivačica. Oči će posebno biti uprte u Ivana Lenđera, povratnika u bazen posle dve i po godine pauze. Sjajni Zrenjaninac je nedavno učestvovao na Prvenstvu Mađarske i pokazao zavidnu formu. Na državnom šampionatu će prvi put plivati u kapici Sente.

U fokusu će biti i Andrej Barna. Momak iz Subotice, koji završava studije na Univerzitetu Lujvil, nedavno je u Americi 100 kraul plivao za 48,75. Prišao je na samo 18 stotinki od „A“ olimpijske norme. Cilj mu je da pokuša da u Beogradu spusti tu granicu i postane peti plivač koji će predstavljati Srbiju na Igrama u Tokiju.

Upravo će ta trka na 100 kraul biti i poslastica šampionata. Na startnoj listi su i Velimir Stjepanović, koji je ove godine plivao 48,59, Ivan Lenđer, mladi Aleksa Bobar i iskusni Stefan Šorak, uz pomenutog Barnu. Ukoliko bi Barna isplivao „A“ normu postoji velika mogućnost da se i srpska štafeta 4 x 100 slobodno domogne učešća na Olimpijskim igrama u Japanu.

Tokom sva četiri dana kvalifikacije počinju u 8 časova, dok su finala zakazana za 17.30 časova, osim u nedelju kada odlučujuće trke kreću pola sata ranije. Učestvuje ukupno 474 plivača iz 46 klubova. Organizator je Plivački savez Srbije, a takmičenje će biti održano uz sve mere zaštite od koronavirusa.

Prisustvo publike nije dozvoljeno, a sve trke moći da se prate u direktnom prenosu preko Ju tjuba. Link za prenose biće postavljen na sajtu PSS: www. Serbia-swim.org.rs.

Komentari

Vaš komentar