Olimpijski prvak, pristalica Trampa, upao u Kapitol

Plivanje 13. jan. 202123:021 komentar
Podeli:
Klete Keller
Donald Miralle/Getty Images

Penzionisani američki plivač Klit Keler uhapšen je zbog učestvovanja u neredima u Vašingtonu, prilikom kojih je snimljen kako sa grupom pristalica Donalda Trampa upao u Kapitol, preneli su američki mediji.

Keler je bio jedan od ljudi u masi koja se sukobila sa policijom i ušla pod kupolu Kapitola, a uskoro su ga na snimku prepoznali nekadašnji treneri, kao i klupske kolege.

Slavni plivač je optužen za ometanje sprovođenja zakona, svesni ulazak u građevinu kojoj je zabranjen pristup i izazivanje javnog nereda.

Keler je viđen kako nosi jaknu na kojoj piše SAD, a prethodnih dana česti su bili njegovi postovi na društvenim mrežama u kojima je iskazivao podršku Donaldu Trampu. Međutim, svi njegovi profili na društvenim mrežama sada su ugašeni.

Kelerov postupak odmah je osudila Sara Hiršland predsednica Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta SAD, a sam Keler se nije oglasio povodom ovog incidenta.

Keler (38) je učestvovao na Olimpijskim igrama 2000, 2004. i 2008. godine. Bio je deo američkog tima koji je vladao štafetom 4×200, a u Atini 2004. je poznat po tome što je „odbio“ napad slavnog Ijana Torpa i doneo svom timu predvođenom Majklom Felpsom zlato.

Komentari

Vaš komentar