Silađi i Stjepanović na „Velikoj nagradi 11. aprila“

Privatna arhiva Velimir Stjepanović

Čaba Silađi i Velimir Stjepanović predvode listu učesnika na međunarodnom takmičenju „Velika nagrada 11. april“, koje će se održati u subotu i nedelju na bazenu SC „Novi Beograd“.

Dvojici olimpijaca biće ovo još jedna u nizu provera za Evropsko prvenstvo u Budimpšeti, koje je na programu sredinom maja. Silađi je prijavljen za trke na 50 i 100 prsno. As Vojvodine je u proteklih meseca dana učestvovao na Otvorenom prvenstvu Srbije, mitingu u Marselju i Prvenstvu Mađarske. Ostvario je pet pobeda, samo je u trci na 100 prsno u Marselju brži od njega bio Holanđanin Arno Kaminga.

 

Što se tiče Stjepanovića njemu će ovo biti prvo takmičenje posle duže pauze. Višestruki šampion Evrope je preležao koronu pre nešto više od mesec dana. Vratio se u pun trenažni proces. U Beogradu će plivati trke na 50, 100 i 200 slobodno i 50 i 100 delfin.

U konkurenciji dama, u odsustvu Anje Crevar, glavnu reč će voditi juniorke rođene 2004. godine. Nina Stanisavljević i Tanja Popović su nedavno isplivale „B“ olimpijsku normu na 100 slobodno i ovo će biti još jedna prilika za dokazivanje.

Za sada je prijavljeno 474 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Tunis.

Takmičenje počinje u subotu ou 7.45 kvalifikacijama, dok su finala zakazana za 18 časova. U pauzi između dva dela održaće se „Memorijal Aleksandar Latinić – Šuki“ za mlađe kategorije. Organizator mitinga je Plivački klub „11. april“.

Komentari

Vaš komentar