Srbija sa 12 aduta na EP u Budimpešti

Podeli:
Foto: Vladimir Todorović

Selektor Igor Beretić objavio je spisak reprezentativaca Srbije koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Budimpešti od 10. do 23. maja ove godine.

Za što bolji plasman na kontinentalnom šampionatu u glavnom gradu Mađarske boriće se: Čaba Silađi (Vojvodina), Velimir Stjepanović (Partizan), Vuk Čelić (Vojvodina), Anja Crevar (Dinamo Pančevo), Ivan Lenđer (Senta), Andrej Barna (Spartak), Nikola Aćin (Proleter), Nina Stanisavljević (Dubočica), Uroš Nikolić (Vojvodina), Aleksa Bobar (Vojvodina), Tanja Popović (Dubočica) i Tamaš Farkaš (Maraton).

povezane vesti

Najzanimljivije je da je na spisku putnika Ivan Lenđer. As Sente je poslednje učešće za reprezentaciju imao na Evropskom prvenstvu u Glazgovu 2018. godine. Posle toga je prekinuo karijeru, ali je krajem prošle godine odlučio da se vrati i odmah ispunio standard za 50 delfin.

Ivan je legenda našeg plivanja i apsolutno je zaslužio poziv. Kod njega je postojala želja da pliva i 100 slobodno, ali trenutno imamo četiri takmičara, koja su brža od njega. U svakom slučaju njegov povratak će pozitivno uticati na celu ekipu“, kaže selektor Beretić.

Debi na velikoj seniorskoj sceni imaće juniorke Nina Stanisavljević i Tanja Popović.

Obe imaju „B“ olimpijske norme. Nina na 50 i 100 slobodno, Tanja na 100 slobodno. Takođe ovo je prilika da probamo i miks štafetu 4 x 100 slobodno. Za Ninu i Tanju prioritet ostaje Evropsko prvenstvo za juniore, ali će ovo biti dobra prilika da osetu atmosferu i konkurenciju u najjačoj konkurenciji“, istakao je Beretić.

 

Komentari

Vaš komentar