Srpska štafeta 4 x 100 slobodno blizu Tokija

Podeli:
Privatna arhiva Velimir Stjepanović

Srbija za sada ima četiri sigurna predstavnika u plivanju na Olimpijskim igrama u Tokiju. To su Čaba Silađi (100 prsno), Velimir Stjepanović (200 slobodno), Anja Crevar (400 mešovito) i Vuk Čelić (800 slobodno). Sve su veće šanse da im se pridruži i muška štafeta 4 x 100 slobodno.

Srpska ekipa trenutno ima 16. rezultat na svetu, što joj garantuje mesto na najvećoj smotri svetskog sporta. Direktan plasman na Igre obezbedilo je 12. najbržih štafeta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2019. godine, dok će ostala četiri mesta pripasti reprezentacijama na osnovu rezultata.

Na Svetskom prvenstvu u Gvangžuu ekipa Srbije u sastavu Stjepanović, Barna, Nikolić i Aćin ostvarila je vreme 3:15,72. Na 17. mestu je Kina sa 3:16,23 i oni su sigurno najveća pretnja.

Priliku da overi vizu za Tokio srpska štafeta, najverovatnije u istom sastavu, imaće na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. U glavnom gradu Mađarske treba očekivati još bolji rezultat. Barna je značajno popravio vreme i sa 48,58 stigao je na stotinku od „A“ norme, dok je Aćin plivao sjajnih 49,26.

Konačna lista učesnika za Olimpijske igre u plivanju biće definitivno poznata 27. juna. Plivačka takmičenja u Tokiju počinju 24. jula.

 

Komentari

Vaš komentar