Sun Jangu smanjena suspenzija sa osam na četiri godine

Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Kinezu Sunu Jangu, višestrukom olimpijskom šampionu, smanjena je suspenzija sa osam na četiri godine. Ovu odluku doneo je Sud za Arbritražu u Sportu (CAS) u Lozani.

To znači da će najbolji kineski plivač svih vremena propustiti Olimpijske igre u Tokiju, ali će moći da učestvuje na najvećoj smotri svetskog sporta u Parizu 2024. godine.

povezane vesti

Sud je uzeo u obzir sve okolnosti i odlučio da kaznu smanji na četiri godine. Sun Jang neće moći da se takmiči od 28. februara 2020. do 28. februara 2024. godine“, stoji u saopštenju suda.

Prvobitno sud je Suna Janga kaznio jer na osam godina, jer su on i članovi njegovog tima razbili laboratorijske uzorke njegove krvi, koji su uzeti na testiranju u septembru 2018. godine. Kinezu je bilo dozvoljeno učešće na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu godinu dana kasnije, kada su se pojedine reprezentacije žestoko bunile protiv toga.

Sun je sve vreme u pitanje dovodio integritet ljudi koji su ga testirali i tvrdio je da je potpuno nevin. To mu nije bio prvi put da se susreće sa optužbama za korišćenje nedozvoljenjih sredstava. Tokom 2014. godine bio je suspendovan na tri meseca jer je koristio stimulans trimatazidin.

Komentari

Vaš komentar