Tadić: Ostao je žal zbog Tokija, ali idemo dalje

Ilija Tadić
POKCG

Paraolimpijac Ilija Tadić, koga su samo dve stotinka delile od plasmana na druge uzastopno Paraolimpijske igre, poručio je da će biti spreman za Evropsko prvenstvo u portugalskoj Madeiri, te da mu je cilj da se izbori za finale trke na 50 metara slobodnim stilom.

Ilija Tadić se za nastup na šampionatu Evrope, koje je na programu od 18. do 22. maja, priprema u Sjedinjenim Američkim Državama, gde od avgusta prošle godine pohađa prestižni Univerzitet Notre Dame u Saveznoj državi Indijana nedaleko od Čikaga.

“Treniramo dva puta dnevno, a o plivačima brine šest trenera, konkretno o meni i mojim sprinterskim disciplinama trener Majk Licinger. Imamo kondicionog trenera i fizioterapeuta. Siguran sam da ću do Evropskog prvenstva biti potpuno spreman sa ciljem da 22. maja u Madeiri doplivam do finala u trci na 50 metara slobodnim stilom, a onda je sve moguće”, rekao je Ilija Tadić, pa nastavio:

“Naravno da je ostao žal što nisam uspeo da signem do drugih uzastopnih Paraolimpijskih igara. Nedostajale su mi samo dve stotinka da ispunim normu. Međutim, izdržao sam na nogama udarac koji sam primio, nastavio dalje i sada sam spreman i maksimalno motivisan za nove izazove koji slede. Prvo u nizu je Evropsko prvenstvo”.

Komentari

Vaš komentar