Jefimova o Kingovoj: Bio je to pravi rat

Vesti plivanje 16. avg 201612:55 > 12:57
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Ruska plivačica Julija Jefimova rekla je da su za nju Olimpijske igre u Rio de Žaneiru bile kao noćna mora, posebno zbog pažnje koju je dobila zbog izjava Amerikanke Lili King.

Kingova od početka takmičenja u Riju nije krila šta misli o takmičarima koji su tokom karijere bili suspendovani zbog dopinga, a pored Jefimove na njenom udaru se našao i američki atletičar Džastin Getlin.

Jefimova je ranije tokom godine pala na doping testu na meldonijum, koji je zabranjen od 1. januara, ali se još pouzdano ne zna koliko se zadržava u ljudskom organizmu.

U finalu trke na 100 metara prsno prošle nedelje, Kingova je pobedila Jefimovu, kojoj je pripalo srebro i nije propustila šansu da ponovi svoj stav.

„Možemo da budemo čisti i dođemo do dobrog rezultata na Olimpijskim igrama, tako i treba da bude“, istakla je Kingova.

Jefimova se oglasila tek sada i istakla da je njeno iskustvo iz Rija za zaborav. Ruskinja je otkrila da je svaki put ispraćena zvižducima na bazen i da joj je bilo neprijatno kada je na konferenciji morala da sedi pored američke plivačice.

„Bio je to pravi rat. Bila je to noćna mora. To što se takmičenje završilo predstavlja za mene olakšanje jer volim plivanje, ali je ovo bilo kao rat. Kingova je mlada, ne zna mnogo o životu. Nadam se da će se promeniti, da će promeniti mišljenje i sve što ide sa tim“, naglasila je Kingova.