SP: Gargović odličan na 100 m slobodno

Vesti plivanje 26. jul 201712:38 > 12:38
Podeli:
VPSCG

Konkurencija je bila paklena na 100 metara slobodno, ali se mladi crnogorski plivač Ado Gargović nije uplašio. Isplivao je najbolji rezultat sezone, na cilj je stigao sa vremenom 54,89. Bilo je to dovoljno da osvoji 83 mesto od ukupno 120 plivača.

Trema je učinila svoje na 200 metara slobodnim stilom. Mladi Ado Gargović je sjajno plivao 150 metara bio blizu ličnog, blizu državnog rekorda, ali je u poslednjih 50 metara potpuno stao. Na cilj je stigao sa rezultatom 2:01,01. Obećao je da će na 100 metara slobodnim stilom biti daleko bolji. Naglasio je da je useo da se oslobodi velikog pritiska i treme i da će rasterećen pokušati da pruži maksimum na duplo kraćoj deonici.

Za Ada Gargovića je šampionat završen. Podsećanja radi, Boško Radulović je na 50 metara delfin stilom oborio lični rekord i zauzeo 53. mesto. Pored Radulovića i Gargovića, ugled Crne Gore brani i Jovana Terzić.

„Za sada sve ide po planu, čak i bolje nego što smo se nadali. Ado je bio odličan na 100 metara. Nešto slabije je krenuo, ali je imao sjajan finiš. Ove sezone nije plivao brže od 56 sekundi, a kada je bilo najvažnije uspeo da ide ispod 55 sekundi. To pokazuje karakter, želju i volju da se napreduje. Nije ga slomilo ni slabije izdanje na 200 metara slobodnim stilom. Mora da nastavi radi, mnogo da radi. Isto važi za Boška Radulovića i Jovanu Terzić, ali na pravom smo putu i to me hrabri“, rekla je za Sport Klub Danijela Đikanović Franeta, selektor plivača Crne Gore.

U četvrtak u bazen uskače Jovana Terzić koja će plivati na 100 metara slobodnim stilom.