SP: Radulović opravdao očekivanja

Podeli:
VPSCG

Crnogorski plivač Boško Radulović, koji je oborio lični rekord na 50 metara delfin stilom, istu deonicu slobodnim stilom je isplivao u vremenu 24,42 što je bilo dovoljno za 89. mesto u konkurenciji 130 plivača planete.

“Zadovljni smo ostvarenim. Prikazali smo i više nego što sam očekivala. Ostala je još Jovana Terzić na 50 metara slobodno i da stavimo tačku. Zatim se odmah, sa mnogo motiva, vraćamo kući i nastavljamo sa radom, kako bismo naredno veliko takmičenje dočekali još spremniji i jači, kako bismo mogli da maštamo o plasmanima do polufinala. Radi se o jako mladoj ekipi plivača od koje se maksimum očekuje na Olimpijskim igrama u Japanu”, rekla je Danijela Đikanović Franeta.

Pomenuti Boško Radulović, prethodno je ličnim rekordom na 50 metara delfin stilom osvojio 53. mesto.

Pre toga, Ado Gargović je na 200 slobodno imao državni rekord u rukama i nogama na 150 metara, ali je u poslednjih 50 stao i trku završio sa 2:01,01. Ostao je na deobio od 68 do 76 mesta.

Samo dan kasnije, na 100 metara je plivao ispod 55 sekundi, što mu je najbolji rezultat sezone. Osvojio je 83. mesto u konkurenciji 120 takmičara.

Terzićeva je u četvrtak na 100 metara slobodnim stilom ostvarila najbolje vreme sezone. Osvojila je 53. mesto. Priliku za popravni imaće u subotu na 50 metara slobodnim stilom.

Treba naglasiti da je priliku da do sada učestvuje na velikom takmičenju imala jedino upravo Terzićeva koja je plivala na Olimpijskim igrama u Brazilu. Terzićeva i Radulović su bili u dva finala na Igrama malih zemalja ove godine.