Radulović za SK: Borimo se i plivamo ka Tokiju

Vesti plivanje 3. dec. 201723:53 > 23:58
Podeli:
VPCG

Ništa se u životu ni u sportu ne ostvaruje preko noći. Svesni su toga plivači u Crnoj Gori čiji se Savez nalazi u sklopu Vaterpolo saveza, a iluzorno je trošiti reči koji je od dva pomenuta sporta brend Crne Gore.

Centralni događaj kada su vodeni sportovi u pitanju u godini koja se polako bliži kraju bilo je Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Vaterpolisti Crne Gore su izvršili smenu generacija postavili cilj da stvore generaciju za Igre u Japanu i osvojili peto mesto. Što se plivača tiče, ugled su branili Boško Radulović, Jovana Terzić i Ado Gargović koji su pod kontrolom selektora Danijele Đikanović Franete ostvarili zaista dobre rezultate. Svi su plivali u granicama ličnih rekorda, a jedini koji je uspeo da pomeri granicu bio je Boško Radulović na 50 metara delfin stilom.

Boško Radulović i Jovana Terzić bili su učesnici Igara malih zemalja na kojima su plivali u finalnim trkama, isto kao i nedavno na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu. Sada se spremaju za državno prvenstvo Crne Gore kojim će staviti tačku kada su takmičenja u ovoj godini u pitanju.

“Na Igrama malih zemalja sam plivao u tri finala i iskustvo koje sam stekao u San Marinu mi je zaista mnogo značilo. Ostao je mali žal što nisam uspeo da stignem do medalje, ali Budva je nova prilika da stignem do odličja“, rekao je Boško Radulović za Sport Klub, podsetio da je Crna Gora domaćin narednih Igara malih zemalja i nastavio:

“Na Svetskom prvenstvu sam isplivao lični rekord na 50 metara defin stilom. Ugled Crne Gore smo branili Jovana Terzić, Ado Gargović i ja. Mislim da smo opravdali očekivanja javnosti i što je nama mnogo važnije selektora Danijele Đikanović Franete. Osetili smo šta znači boriti se sa najboljim plivačima planete, shvatili koliko i na čemu moramo da radimo, da bismo im se približili“.

VPSCG

Da li se posle Svetskog prvenstva nastavilo sa planiranim radom i razvojem plivanja u Crnoj Gori koja bi kao mediteranska zemlja trebala po logici stvari da bude u samom svetskom vrhu.

“Bilo je problema s obzirom da se renovira bazen u Kotoru, a da bazen u Nikšiću nije radio. Morali smo malo da se dovijamo za termine, ali sada je sve krenulo na bolje. Napravljeni su jako dobri planovi, uskoro kreće i razvojni kamp u Nikšiću od 10. do 24. januara. Imaćemo adekvatne uslove za rad, a samim tim će i rezultati biti bolji iz dana u dan, iz treninga u trening. Borimo se i plivamo ka primarnom cilju a to su naravno Olimpijske igre u Japanu”, rekao je za Sport Klub Boško Radulović.

Naredne godine, kada je seniorski pogon plivača u pitanju, primarno takmičenje će biti Evropsko prvenstvo.

“Upravo tako. Prioritet mi je Evropsko prvenstvo u velikim bazenima koje ce se održati od 3. do 12. avgusta u Škotskoj. Mislim da cu plivati 100 i 50 metara slobodnim stilom i 50 metara delfin stilom. U ovom trenutku ne mogu da procenim, niti da pričam o ambicijama, ali mogu da obećam da ću dati sve od sebe da zajedno sa selektorom Danijelom Đikanović Franetom ostvarim najbolja vremena u svim disciplinama”, naglasio je Radulović i dodao:

“Primarni cilj, cilj za koji ću se boriti do poslednjeg atoma snage su Olimpijske igre u Japanu. Trebalo je da plivam i na Olimpijskim igrama u Brazilu, ali o tome ne želim da pričam. To sam ostavio iza sebe i fokusirao se na Tokio. Znam da je svaki dan prilika da napravim novi korak ka cilju i radim na tome”, naglasio je Boško Radulović.

Ostaje nam da Bošku Raduloviću, selektoru Danijeli Đikanović Franeti i plivanju kao sportu u Crnoj Gori poželimo mnogo sreće.