Mali Supermen oborio 23 godine star Felpsov rekord

Podeli:
Printscreen

Kada se zovete Klark Kent, kao i čuveni strip i filmski superheroj Supermen, onda možete da radite i neverovatne stvari. Pažnju svetske javnosti privukao je dečak neobičnog imena, koji je uspeo čak i da u jednom domenu nadmaši legendarnog plivača Majkla Felpsa.

10-godišnji supertalentovani plivač Klark Kent Apuada, kojem su naravno nadenuli nadimak Supermen, se prošlog vikenda takmičio na Far Vest internacionalnom šampionatu u plivanju u Kaliforniji, gde je pobedio u trci na 100 metara leptir stilom. 

Ova pobeda ne bi bila toliko neobična da je Klark nije ostvario u vremenu 1:09:38, što je za sekundu brže od vremena koje je slavni plivač, najuspešniji olimpijac u istoriji sa 28 medalja, Majkl Felps postavio 1995. godine, a koje od tada niko nije uspeo da obori. 

Destogodišnji Felps je već i tada postavljao standarde u plivanju, a 23 godine njegovo vreme je bilo nedodoriljivo na ovom šampionatu sve do dolaska Supermena, kojem se sada predviđa veoma lepa sportska budućnost. 

Impresivno je što Klark Kent pliva tek četiri godine, a da se radi o izuzetnom talentu potvrđuju i reči njegovog trenera Dije Rijande, koja kaže da je dečak neka vrsta naučnika. 

„On ide na časove klavira, bavi se borilačkim veštinama, a kada su školi časovi informatike, kodiranja ili STEM programi, uvek je veoma aktivan“, potvrdio je njegov otac Kris Apuada.  

Supertalentovani dečak je privukao pažnju i CNN, gde je izjavio da mu mnogobrojne obaveze ne padaju teško.

„Treba pronaći balans, dobro se snalazim. Volim plivanje jer me puno ljudi podržava, kao i moji treneri i moji roditelji. Treba sanjati velike snove, uvek se fokusirati na njih i dobro se zabavljati“, rekao je mali Supermen.