Mučnina, puls, glavobolje: Šta je omelo Kejti Ledeki?

Vesti plivanje 29. jul. 201920:18 > 20:23
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Legendarna američka plivačica Kejti Ledeki imala je velikih zdravstvenih problema na Svetskom prvenstvu u plivanju u Gvangdžuu - izgubila je u disciplini u kojoj je inače dominirala, povukla se iz još dva takmičenja i provela sedam sati u bolnici u tom južnokorejskom gradu.

Ledeki je ipak uspela da osvoji jednu zlatnu i dve srebrne medalje u Gvandžuu.

Povezano

Znala sam da mogu da budem dovoljno žestoka i da prevaziđem probleme ako se nešto slično ovome dogodi“, rekla je 22-godišnja Kejti Ledeki, koja do sada u karijeri ima pet zlatnih olimpijskih medalja i 15 zlatnih medalja sa svetskih prvenstava, najviše u istoriji ženskog plivanja.

Plivačica je imala velike glavobolje, promenljiv puls, ubrzan rad srca, nesanicu, mučninu. Simptomi su se pojavili odjednom i sprečili plivačicu da napravi još bolje rezultate.

Ledeki je nakon povlačenja legendarnog Majkla Felpsa postala prva zvezda američkog plivačkog tima, a velika očekivanja su je pratila pred dolazak u Južnu Koreju.

Prilično smo sigurni da je to bio nekakav virus. Mnogo želim da se vratim u bazen – obaranje rekorda koje sam gledala me je silno motivisalo“, rekla je Ledeki.