Nedostajale dve stotinke… Tadić: Nisam klonuo duhom

Vesti plivanje 7. dec 201918:49 > 18:50
POKCG

Neverovatno, ali istinito. Iliji Tadiću su na plivačkom mitingu u Zagrebu nedostajale samo dve stotinke da ostvari normu za Paraolimpijske igre. Podsećanja radi, tokom leta, u italijanskom Linjanu su nedostajale četiri stotinke.

Tadić je naravno osvojio zlatnu medalju na 50 metara slobodnim stilom u konkurenciji 56 takmičara. Ostvario je sjajan rezultat i veliki uspeh, ali san nije postao java. Tadić je i pored toga što se borio sa prehledam krenuo put Zagreba jer vreme ističe, a crta se podvlači 31. januara 2020. godine.

Tadić je 50 metara isplivao za 26,76 sekundi, a za Paraolimpijske igre mu treba 26,74.

“Nisam klonuo duhom, naprotiv. Osećam se sjajno posle mitinga u Zagrebu. U top formi sam. Prehlada me ja zaustavila da ostvarim normu za Paraolimpijske igre. Imam željeno vreme, narednog vikenda učestvujem na mitingu u Breši i gotovo sam siguran da će drugi put uzastopno izboriti plasman na Igre. Veliki sam optimista i ponavljam, siguran da ćemo narednog vikenda pisati o tome kako je norma pala, kako je izborena viza za Tokio, a ne o tome da li su nedostajale dve ili četiri stotinke”, poručio je za Sport Klub Ilija Tadić.