Ilija Tadić ima još jednu šansu za Paraolimpijske igre

Vesti plivanje 25. jan 202022:30 > 22:31
POKCG

Paraolimpijac Ilija Tadić nije uspeo da izbori normu za Paraolimpijske igre u Tokiju prvog takmičarskog dana na plivačkom mitingu “Cro Open” u Splitu.

Mladi Budvanin je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na 50 metara slobodnim stilom, ali je norma od 26.74 ostala nedostižna. Tadić je u kvalifikacijama 50 metara preplivao za 26.98, a u finalu je bio nešto brži -26.93.

Norma za Tokio iznosi 26.74 sekunde. Ilija Tadić će u nedelju imati još jednu, poslednju priliku da stigne do drugih uzastopnih Paraolimpijskih igara. Momak koji je nosio zastavu Crne Gore na Igrama u Brazilu, plivaće u nedelju time trail trku, a jedini protivnik će mu biti vreme. Ilija mora da zaustavi štopericu na 26.74.

Podsećanja radi, Ilija Tadić je tokom 2019. godine na mitingu u italijanskom Linjanu bio jako blizu cilja. Nedostajale su mu četiri stotinke. Nešto kasnije u Zagrebu, nedostajale su mu dve stotinka.

Ostala je još jedna prilika i velika nada, jer je Ilija Tadić plasman na Olimpijske igre u Brazilu, pre četiri godine, ostvario takođe u Splitu, takođe u time trail trci.