Anja Crevar pobedila mononukleouzu

Vesti plivanje 5. sep 202010:59 > 12:01
Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Anja Crevar vratila se u bazen posle skoro mesec i po dana pauze. Najbolja srpska plivačica bolovala je od blažeg oblika mononukleoze. Na poslednjoj kontroli nalazi su bili uredni i olimpijka je dobila dozvolu da ponovo uđe u trenažni proces.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Iskreno u prvom trenutku smo svi bili u šoku. Sve se dešavalo u jeku najjačeg talasa koronavirusa. Osetila je slabost na treninzima. Posle pregleda utvrđeno je da ima mononukleozu. Određeno joj je prvo strogo mirovanje. Na sreću, oporavak je tekao brže nego što smo očekivali. Sada je sve u redu i počeli smo sa laganim radom“, istakao je Marko Spasov, trener srpske olimpijke.

Mladi stručnjak smatra da će Anja postepeno doći na nivo na kojem je bila pre pauze.

Tehnički izgleda odlično, problem je naravno kondicija. Tu moramo da budemo oprezni i postepeno podižemo nivo opterećenja. Plan je da do sredine oktobra bude u Srbiji, a da onda pokušamo da ode da trenira u Španiju. Tamo je boravila do marta, kada se zbog  pandemije koronavirusa vratila u Srbiji. Trenirala je u grupi, koju predvodi Mirea Belmonte, aktuelna olimpijska šampionka na 200 delfin“, rekao je Spasov.

Anja Crevar ima A olimpijsku normu na 400 mešovito sa rezultatom 4:37,70 i jedna je od četvoro srpskih plivača, koji su obezbedili učešće na Igrama u Tokiju sledeće godine. Pored nje vizu za Japan su overili Velimir Stjepanović (200 slobodno), Čaba Silađi (100 prsno) i Vuk Čelić (800 slobodno). Pre četiri godine u Riju, tada 16-godišnja Crevarova bila je najmlađi član olimpijskog tima Srbije. Višestruka je juniorska šampionka Evrope.